publicatii

Search this site

 

publicatii

   Junele actor

   Din toata averea societatii cel mai mare pret o are valoarea omeneasca. Anume dupa acest principiu timp de 2 saptamani. pic1

   Intre 13-27 august a lucrat Virginie Jardin, studenta la scoala de teatru din Liege, Belgia cu grupul de copii de la liceul „loan Voda" care a participat la cel de-al 12-lea Festival de Teatru de limba franceza din orasul Gand, Belgia. Din marea dorinta de a cunoaste Moldova si oamenii ei, Virginie a acceptat propunerea noastra de a veni la Cahul pentru a organiza ateliere de lucru cu copiii.

   "-Sa spun sincer mi-a fost foarte interesant sa lucrez aici. Din prima zi am fost atrasa de acest proiect de teatru. Au fost extraordinare exercitiile de antrenare a vocii, simturilor, miscarilor. Cand cineva imita o situatie era imposibil sa nu razi, spunea doamna din Belgia, care la repetitie a inventat un nou exercitiu -repetarea rasului vecinului, ce a placut multor copii. In ultima zi de cursuri s-au facut repetitii in parc si apoi in incaperea teatrului.

   Exercitiile facute zi de zi ne-au ajutat sa ne simtim mai relaxati, mai vioi, mai indrazneti si mai atenti la tot ce ne inconjoara", - ni se destainui Mihaete Jarovlea, membru al asociatiei Junact.

   Valoarea umana consta in respectul reciproc dintre oameni, in incredere, ajutor, sustinere, incurajare, intelegere, generozitate si multe alte calitati promovate in cadrul atelierului.

   Virginie a ramas uimita de primirea calduroasa pe care a avut-o in orasul nostru, in familia in care a trait, de faptul cit de bine poseda copiii nostri limba franceza, de capacitatea copiilor de a insusi foarte repede orice exercitiu. Ne-am despartit cu impresii frumoase in speranta la o colaborare continua.

   Nina TAMPIZA, presedintele asociatiei „Junact"